Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozkosz

Gdy ogarnia stan odprężenia
lekkość rozmytych reakcji
przemyślenia zanikiające
wolnego oddechu , nikła potrzeba

Przez uchylone drzwi pokoju
o nieskończonych gabarytach
rozjaśnionym miłości ciszą
wnikam duszą w absolut...

...czułego oddechu Nicości
napełniającego komórki życiem
spajającym w całą jedność
wszystkie podświadomości...

...ubezpieczone przed czasem
ziemskiego przemijania
przebarwne niezliczone puzle
różne... a jak jednakie

Skalany nieziemskim doznaniem
rozkoszą... nie znaną ciału
wracam z odrobiną żalu
poczułem... to miejsce ...i dla mnie...

28 548 wyświetleń
387 tekstów
33 obserwujących
  • Vedan

    21 August 2012, 06:37

    Dziękuję że...JESTŚCIE...!

    Pozdrawiam wszystkich Serdecznie !

  • rekontra

    20 August 2012, 09:36

    Ty poczułeś miejsce, ja wiersz....zwrotka o przemijaniu i puzlach...jest wyjatkowa!
    Pozostałe TEŻ . Biorę się do pracy. Pozdrawiam jak to WE
    zwyczaju.

  • Insomniaa

    20 August 2012, 09:15

    nawet bardzo fajnie ;)

  • R.A.K.

    20 August 2012, 06:52

    Ładnie Ci ten wiersz wyszedł Krzysztofie! :)

    Pozdrawiam.