Menu
Gildia Pióra na Patronite

Orfeo

Gdy nikt nie patrzy i nie słyszy
Rozmawiam z lasem
Przytulam się do drzew
Mają w sobie nadzieję
Smutną ale jednak
Na miłość mówią
Warto czekać
I prawią o niej piękne rzeczy
A kiedy smutniejsza mnie myśl dopadnie
Dodają mi otuchy zwłaszcza
Kiedy opowiadają o Orfeuszu
Warto czekać
Może znajdzie się i dla mnie Orfeo
Który by za mną chciał
Wstąpić w Otchłanie
Tylko ten mój mógłby być ślepy
Bo nie miałby po co się odwracać
Wyprowadziłby nas oboje
A potem wyjął oczy z kieszeni
Mówiąc że
Warto czekać

29 238 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
  • LunaLove

    2 October 2015, 21:53

    Krysta, bardzo dziękuję, też zaglądam do Ciebie, bo tak przyjemnie :) pozdrawiam

  • krysta

    2 October 2015, 10:48

    dawno nie czytałam Cię, muszę nadrobić...też piękny wiersz.
    :)

  • LunaLove

    22 September 2015, 16:38

    Miało być "otchłanie", bo jedna otchłań to za mało. Bardzo dziękuję za odwiedziny.

  • LunaLove

    22 September 2015, 16:17

    Dziękuję :)bardzo mi miło.
    Miłego dnia!

  • Cris

    21 September 2015, 22:34

    ciekawy wiersz.
    pozdrawiam.
    :)