Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas

Gdy mija
Dni zabija
Od poniedziałku do niedzieli
Już się nie powieli
Od stycznia do grudnia
Liczysz popołudnia
Rok za rokiem
Stajesz się prorokiem
Jutra
Byle pomarzyć
I się odważyć
Dosięgnąć nieba
Bo potrzeba
Wrażeń
A także spełnienia marzeń
Jednak czas ucieka
I przyjemności snów odwleka
Więc zbliżając się do końca
Czasu
Nie miejmy urazu
Do sekundy,minuty,godziny
Mając podwaliny
Uśmiechu,szczęścia,odwagi
Smakujmy tego co ucieka
Byle za długo nie zwlekać

99 868 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • misiek45

    18 August 2012, 17:18

    Czas ucieka jak piasek w klepsydrze,tylko klepsydrę można odwrócic i piasek sypie się na nowo z życiem tak się nie da mija bezpowrotnie-pozdrawiam serdecznie

  • czarna mamba

    18 August 2012, 10:02

    spieszyc sie spieszyc-czas ucieka...czas nie czeka ani rzeka -milego:)