Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy miałam 11 lat

Gdy miałam 11 lat,
zawalił się mój dziecięcy świat ...

MAMA - pierwsze słowo dziecka
MAMA - schronienie i ucieczka
MAMA - scałuje łzy rozpaczy
MAMA - kocha i zawsze wybaczy

Życie ludzkie jest jak domek na piasku,
jak lód kruchy,
unosząca się mgła o brzasku.
Nie ma dziś człowieka,
choć wczoraj jeszcze był ...
Pracował, jadł, rozmawiał, śmiał się, płakał.
Żył.
Gdy bliskiego tracimy,
łzy płynąć nie przestają ...
Płacze serce, choć w nim przecież wspomnienia zostają.
Cierpimy, gdy odchodzą ci, których kochamy.
Ja cierpię pustkę od lat.
Od śmierci mojej Mamy.
Wciąż tęsknię, choć lat minęło już tyle ...
Przytulić Cię, Mamo, choć na krótką chwilę ...

Gdy miałam 11 lat,
zawalił się mój dziecięcy świat ...

1398 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!