Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienią

gdy liście się złocą
przechodzisz
z teraźniejszości
w przyszłość
a rzeczywistość
w postaci liści
pożółkłych
błąka się
pod stopami
by zniknąć
w oparach mgły
tak czystej
że krzyczeć się chce

kochana
nie opuszczaj
mnie

31 405 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!