Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy życie nas potrąci

gdy kusi wspomnienie uczepione na rzęsie
ogarkiem papierosa przypalam słowa
zrośnięte milczeniem
przydeptana ciszą pajeczyna myśli
obojetnością chłoszcze po twarzy

gołymi stopami szukam złotych plam
dłońmi ostatnich promiennych smug

ogrzewam powieki kolorami jesieni
tyle zostało gdy skrzydła motylom odpadły

od rozmów
nie zachodzi się w miłość

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    27 September 2019, 17:07

    Dziękuję. :)

  • onejka

    27 September 2019, 08:13

    Dwa ostatnie wersy, super zakończenie !