Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Kolejny raz~~


Gdy ktoś bliski odchodzi
Pustkę w sercu zostawia
Zamyka nagle drzwi
I ból tym samym sprawia

Zabiera z sobą radość
Uwalnia nagle dłonie
Zostawia smutek, żal
A ogień już nie płonie

Szarą mgłą opadając
Gdy rosa budzi dzień
Wspomnienia nadal żyją
Lecz to przeszłości cień

Kruszą tak twardą skałę
Zmieniają tęczę w łzy
Dzisiaj już tylko ja
A przecież kiedyś my

Spoglądam wstecz od nowa
Pamiętam tamten dzień
Prosiłam byś odchodząc
Zabrał ze sobą mnie

Czas szybko jednak mija
Nie liczę godzin już
Kolejny raz wspominam..
Przynosząc bukiet róż..
wiersz z wyjątkową dedykacją

109 551 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Pechowa_

    9 April 2014, 19:22

    Choć smutek i nostalgia u Ciebie Droga Agnieszko to i tak chwytasz odbiorce czyli Mnie za serce... ściskam ! :)

  • 8 April 2014, 23:02

    Kolejny raz pięknie o smutku.

  • Naja

    8 April 2014, 21:54

    Piękna i wzruszająca dedykacja...

  • agniecha1383

    7 April 2014, 21:54

    moje myśli też dzisiaj obrały tę stronę co Twoje...
    już nie proszę by wskrzesił umarłych ale Tych którzy jeszcze żyją lecz słabą wolę mają...
    Piękny wiersz Agniesiu:)pozdrawiam:)

  • Janya

    7 April 2014, 21:24

    piękny wzruszający wiersz;)
    pozdrawiam;)

  • Diamentowa Sól

    7 April 2014, 20:55

    Doprawdy, pięknie napisane...