Menu
Gildia Pióra na Patronite

ta noc

gdy księżyc i
ta najjaśniejsza z gwiazd nie dają spać
człowiek stawia pytania
szuka odpowiedzi
niekiedy do

rana
na sercu

dziś wigilja
ukoi co złe
wśród ludzi człowiek człowieka spotyka
czas pojednania
oby ich najwięcej

rozum
broni w potrzebie

dla
takich chwil warto a
każdy następny i
powszedni dzień
jak chleb

święty

Krystyna A.Sz. 21.12.2017r
*

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!