Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmartwychwstanie nieśmiertelności

Gdy kiedyś nie wszystek umrę
złóżcie mnie w papierową trumnę
papier będzie pośmiertnym mieszkaniem
tej reszty, co ze mnie zostanie.

Jeno słów pozostaną kości
gdy reszta przeminie w nicości
i nimi me ciało się stanie
gdy z ciała popiół zostanie.

I będę czekał zbawienia
w wierszach pamięcią wskrzeszenia
bo wtedy nie wszystek umrę
gdy otworzy ktoś mą trumnę.

I myśli ożywi skupienia oddechem
ze słów pisanych życia pośpiechem
to będzie z martwych powstanie
tej reszty, co ze mnie zostanie.

89 620 wyświetleń
1386 tekstów
12 obserwujących
  • 14 July 2017, 22:43

    Pozostaw choć syna.