Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z ukrytych pragnień

http://www.youtube.com/watch?v=4CXi4bCcpWw
gdy już wszystkie łzy żali
słońce żarem swym wypali
krople oczyszczenia przyjdą
i zacieki migiem znikną

tęsknota wspomnień pryśnie
zamazane spazmy w umyśle
niczym strzępy innego życia
to jak kredyt bez pokrycia

od rzeczywistości oderwane
a myśli jak nigdy będą czyste
wyzbyć grzechu, zwalić balast
zmyj zachwianie, a daj balans

pozostań moją równoważnią
nie czyń życia równią pochyłą
pływ enigmy w dłonie wezmę
warkocz uplotę i rąbek uchylę

kiedy w dzień szept dobiegnie
to dla ciebie me słowo będzie
uważnie zostanie wysłuchane
stwórzmy obopólną nirwanę...

25 988 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    7 April 2013, 22:59

    Więc dziękuję :)))

  • Albert Jarus

    7 April 2013, 22:54

    ja tam mam swoich ulubionych, którzy do mnie przemawiają.. więc :)

  • Papużka

    7 April 2013, 22:53

    Pozostaje mi podziękować :))) ale nie szalej Albercie żaden to talent... Takich jak ja tutaj pełno. :) I o wiele lepszych jeszcze więcej... :)

  • Albert Jarus

    7 April 2013, 22:52

    piękny jest
    masz talent, nie ma co :)

  • Papużka

    5 April 2013, 15:39

    Prześlicznie dziękuję Władku :)

  • Władysław Andrzej

    5 April 2013, 15:34

    Wspaniały , czytając wędruję w innym świecie

  • 5 April 2013, 13:33

    Ehh...Piękny.
    Pozdrawiam.

  • Papużka

    5 April 2013, 12:17

    Dziękuję i pozdrawiam uśmiechem :))

  • 5 April 2013, 12:15

    Nikt łatwizny nie obiecywał, wiatr szepty nosi...
    Pozdrawiam :)

  • Papużka

    5 April 2013, 12:11

    Niemniej jednak dziękuję i jak najwięcej uśmiechów życzę :)