Menu
Gildia Pióra na Patronite

po prostu

gdy chowasz się w cieniu spadającej
gwiazdy, nie mogę cię dostrzec. wtedy
wymyślam tajemnice, burzące
spokój w zagłębieniu ramion twoich

czekam anioła, co spopieli
niepewność. gdy uniosę powieki
nie bedzie boleć, widok do połowy
pustych filiżanek.

http://youtu.be/W05N4IBpbu8

135 882 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • Febus

    22 October 2020, 06:15

    Mocno chwytasz za serce.
    Wyjątkowy tekst.

  • Malusia_035

    21 October 2020, 09:58

    Cudownie nastrajasz Motylku ,chce się tylko więcej :))

    Pozdrawiam Ciepło :)))

    od motylek96, yestem, lontano
  • motylek96

    21 October 2020, 08:48

    Pięknie dziękuję💙
    Skorpionie, masz rację. Wtedy mniej boli, lecz nie zawsze znieczulenie pomaga😉
    Nieraz cierpliwe cierpienie ciąży mniej.

  • scorpion

    21 October 2020, 07:00

    Motylku, widzę błąd w wierszu, powinno być "do połowy pełnych"

    ;) wtedy na pewno nie zaboli

  • kati75

    21 October 2020, 06:23

    Pięknie,klimatycznie ,nastrojowo🙂 Ewuniu pozdrawiam 🍂🍁🌺

  • Anna S.

    21 October 2020, 05:53

    Pięknie ujęte i takie prawdziwe. To podnoszenie powiek i te filiżanki. Kwintesencja nastroju duszy. Brawo!

    od motylek96, lontano, Naja