Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jaśnie ewidencja

Gdy choróbsko znienacka dopadnie.
Żyć się nie chce, wszystko drażni!
Wzrok wlepiony w spisie kontaktów.
Dzwoni się do lekarza z niecierpliwością.

A tu czas jak guma się rozciąga.
W tle muzyka byle jaka brzdąka.
Proszę czekać ten sam głos powtarza.
A niech weźmie to jasna cholera!

Piecze, boli, mroczki przed oczami.
Brak tchu, serce cały czas młotem wali!
Proszę czekać. Jejku! Jejku! Nie wytrzymam!
Jak długo jeszcze mam czekać?!

Muzyczka w tle depresyjna z nóg ścina.
Zamiast się wyciszyć szybko nadciśnienie wzrasta!
Po pół dnia w czekaniu ewidencjonuje damski głos.
Już nie ma numerków wolnych do zarejestrowania.

Proszę jutro ponownie spróbować...
Nazajutrz ta sama melodia i to samo od nowa.
Na piechotę nie wpuszczą do środka.
Pandemia szczerzy kły na odległość.

Masz telefon w garści, korzystaj z niego.
Służba Zdrowia ma czasu jak młody więzień.
Tu kawusia, tam ciasteczko, nózia na nózię.
Ploteczki lecą, pacjenci poczekają jeszcze.

92 602 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
  • Meron

    8 November 2022, 08:42

    Proszę nie straszyć, bo akurat przeziębienie się do mnie przyczepiło, jak kwiat ostu :)

    Pozdrawiam :)

    • Victoria Angel

      8 November 2022, 08:48

      Ja nie straszę, opisałam tylko autentycznie, z czym ja się zetknęłam osobiście jakiś czas temu. :-( Szybkiego powrotu do zdrowia życzę Ci Meronie. Grunt to dobre poczucie humoru, to Ci polecam. To poprawia szybko samopoczucie. Pozdrawiam Wszystkich zaglądających do mnie i zapraszam u mnie do czytania. :-)))

      od Meron
    • Meron

      8 November 2022, 08:50

      Dziękuję i dobrego dzionka od się życzę :)

    • Victoria Angel

      8 November 2022, 08:51

      Bardzo dziękuję i wzajemnie. :-)

      od Meron