Menu
Gildia Pióra na Patronite

pamięci Papcia Chmiela

gdy byłam mała
Tytusa pokochałam
skakał jak szalony
z komiksowej strony
choć rysunkowy, zabawny małpiszon,
lecz z człowieka miał coś on
to Papcio Chmiel takiego go stworzył
i niezwykły świat wyobraźni przed nami otworzył
pokazał wymyślne pojazdy i urządzenia,
z którymi dziś, w rzeczywistości mamy do czynienia
komiksowa absurdalność zdarzeń z błyskotliwym humorem,
była przepustką by Papcio Chmiel zawładnął nami z tym utworem
wychowywał i edukował kolejne pokolenia,
a dzisiaj już z nami Go nie ma
lecz Papciu Chmielu pamięć o Tobie zostanie na kartach komiksu
i w sercach dzieci, którym dałeś doświadczyć z Tytusem przygód stu

69 597 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
  • sprajtka

    23 January 2021, 09:46

    Oj tak...