Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyścig z czasem

Teksty z obrazami - Wyścig z czasem - exsilentio
Wyścig z czasem - exsilentio

Gdy błazen płacze
Klaszczą bezwiednie,
Szukając komedii
W kloace.

Pustka w pokojach.
Za oknem wichura
Zrywa ptakom pióra.
W końcu padła Troja.

Jedna świeca płonie.
Świeca do modlitwy,
Że każdej gonitwy
Nadchodzi zawsze koniec.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!