Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po kropce

gaszę szepty i przerywam nitki
misternych zdań, niech nie spacerują
po nich nocne bezsensy

bo nie można spać
w popękanych ramach siebie,
gdzie po drugiej stronie łóżka
słowa kładą się anonimowo

z lęku zamykam się nimi w sobie
dla marności puste akapity zostawiając
by w ostatni dzień roku
w zgłębieniu twojej jaźni zastygnąć.

53 625 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Akte

    1 January 2012, 18:07

    Kasiu dziękuję
    ja za stara na taką modę, to takie moje interpunkcyjne wyłamanie :)
    pozdrawiam ciepło kochani

  • 1 January 2012, 14:13

    Myślę, że interpunkcja szwankuje. I moda na zaczynanie wiersza z małej...

    Ale przełykam. Bo ponad treść...

  • tknp

    1 January 2012, 13:28

    ,,panichida,, każdy dzień ,, gaszę szepty ,,

  • Akte

    31 December 2011, 13:11

    Dziękuję Amelio i pozdrawiam również :)

  • No_One_

    31 December 2011, 12:26


    bo nie można spać
    w popękanych ramach siebie,
    gdzie po drugiej stronie łóżka
    słowa kładą się anonimowo


    No, teraz to jeszcze
    bardziej mi zaimponowałaś.
    Warto wracać, warto czytać Ciebie.

    Miłęgo.