Menu
Gildia Pióra na Patronite

O Garwolinie

Jarzębina

Jarzębina

Garwolin znany jest powszechnie,
pisał o nim Miron Białoszewski,
nieopodal lato spędzał Szymon Kobyliński,
jednak dziś rozsławia nasze okolice bieg uliczny-Avon Kontra Przemoc,
wspiera go Niebieska Linia, Centrum Sportu i Kultury,
razem z nimi mundurowi...
Wszystko to jest po to by kobietom żyło się dziś godnie, by czuły się swobodnie, by mogły myśleć o przyszłości kolorowo: na niebiesko i różowo, tak jak w logo akcji.
Zatem wszyscy razem w Garwolinie dają kontrę przemocowcom, na rzecz praw człowieka, praw kobiety i tych małych ludków, którym trudno jest szczególnie..

142 wyświetlenia
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!