Menu
Gildia Pióra na Patronite

Garść tego i owego

Garść fiołków zebranych gdzieś w lesie,
Garść fiołków pachnących wyznaniem,
Tęsknotą za chwilą uniesień,
Pragnieniem, że tak już zostanie.

Garść marzeń dostałam w prezencie,
Garść marzeń tak bardzo realnych,
Gdzieś na życiowym zakręcie,
Jak w związku nie całkiem formalnym.

Garść wspomnień schowałam głęboko,
Garść wspomnień, jak z bajki przecudnej,
Poddałam się słów twych urokom,
Zachowam je teraz na wyspie bezludnej.

Garść wspomnień i marzeń i fiołków
Garść tego, co nas połączyło,
Niech będzie pamiątką wśród pąków,
Tych, które się jeszcze rozwiną.

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    11 August 2011, 21:15

    Marku, bardzo mi miło, że tak Ci przypadły do gustu moje wiersze. Pozdrawiam.

  • Nutka67

    9 August 2011, 21:18

    Dziękuję Marko, Twoje zdanie tak dużo dla mnie znaczy. Pozdrawiam.

  • marka

    9 August 2011, 21:16

    Zwrotka druga powala porównaniami...
    Cały wiersz paluszki lizać...

  • Nutka67

    7 August 2011, 19:10

    Dzięki Ewuś. Żeby tylko chciały grzać...
    Pozdrawiam serdeczniasto.

  • motylek96

    6 August 2011, 19:09

    Joasiu wspomnienia zamknięte we flakonie z fiołków pachnieć będą zawsze(nie wywietrzeją),a korzyść z tego taka,że zawsze gdy zatyczkę uchylisz oplotą cie one,ogrzeją...

    Buziole:)*

  • Nutka67

    5 August 2011, 20:30

    Dziękuję Julko, może się i rozwiną... Fajnie, że też czujesz jak pachną.
    Pozdrawiam Was Wszystkich.

  • Julka 10

    5 August 2011, 15:38

    Az...zapachniało tymi fiołkami, tak lekko, wiosennie :) A skoro już tak pięknie zakwitły to i rozwinąć się..winny. :)

  • Nutka67

    5 August 2011, 00:00

    Właśnie końca mi jakoś brakowało. Dziękuję Kasik, buziaczki.

  • 4 August 2011, 23:58

    Lubię... te z optymizmem i dalszym ciągiem, który można sobie dopisać.

    Pozdrawiam!