Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zielona Malina

Furia wypatrzona
Myślisz że twoja
Na bok się przekręca
Może ją zobaczysz po stronie wzroku
A może tylko cię zniechęca
Od Twojego kroku
Troszkę zanęca
Bo nie odda się nigdy cala
Co nie mała?
Wyuczona od podstaw
Jeszcze kroczek dostaw
W tym kloszu pełnym słów
Ty w milczeniu stoisz znów
I zakręci ci się w głowie
Jeśli na głos je wypowie
Zawsze do niej wróci
I spokój twój zakłóci

1289 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!