Menu
Gildia Pióra na Patronite

To jest Polska

Francji już nie ma
to jest powidok
złożony z cudzoziemców

a Polska jest
tak
to ty
twój dom
twój ogród
szkoła do której chodzą twoje dzieci

autobusy ulice jeziora
plaże przy Bałtyku
puszcza Białowieska
tatry
żubr
bocian na kominie
to jest Polska

i co z tego
że kiedyś znikła
z mapy świata
ale nigdy
z Polskich serc

8194 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!