Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fortepian deszczu...

...
Fortepian deszczu...
fortepian ciszy...
kroplami dźwięki przenosi
półtony wyższe ponad chmurami
półtony niskie jak myśli
fortepian rosy...
fortepian kropli...
emanuje eksplozją przesytu
wybucha dźwiękiem
i kanonadą...
po czym zamiera
półdźwięków szeptem
wokół wodospadu pół ciszy...
fortepian echa...
fortepian nocy...
gwiazdą niesie ćwierć brzmienie
krople spadają w pół rytmie taktów
zapętlają się w tęsknotę dźwięków
i w siebie...
i uderzają jak grzmot o serce
iluminacją wody i światła
cieniem...
jak uczucia wyrwane z nieświadomości bytem
i uświadomieniem...
we wnętrzu naszym rośnie muzyka
i rozprasza nas w dźwięki
fortepian uczuć...
fortepian deszczu...
wygrywa nocne tajemnice
błękitny fortepian nocy o bijącym sercu...
Anita Steciuk

Fb Blog literacki Anity Steciuk Anioł deszczu...

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!