Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

niewiele we mnie miejsca na kolejną nieobecność

Fismoll - Let me breathe your sigh
https://www.youtube.com/watch?v=71eVDDy4-VE

jestem zbyt martwy
aby żywić się
twoją nieobecnością

niczym ostatnim kuszeniem Chrystusa

i wydusić z gardła
że już tylko ciernie
trzymają moją głowę bez koron
jak u bezdusznych posągów

odmawiam sobie
ale nie pokutę
bo oziębłość moich palców
to jedyne credo

lecz mógłbym jeszcze
złożyć siebie
- już nie ofiarą -

kradnąc życiu coś więcej
niż tylko oddech.

9484 wyświetlenia
71 tekstów
80 obserwujących
  • sprajtka

    10 September 2019, 11:37

    bardzo dobry ten wiersz...

  • Merytoryczna

    2 March 2017, 04:32

    Nie napisał nikt takiej modlitwy, na którą zasługujesz.

  • Lacrimas

    20 December 2016, 11:02

    Dwie na jednego? To dosyć nieuczciwy układ.

  • Papużka

    19 December 2016, 20:26

    Ja nic nie wiem :) jestem niewinna...

  • Lacrimas

    18 December 2016, 21:00

    Wyczuwam (tu) spisek. ;)

  • Papużka

    10 December 2016, 19:30

    Zgadzam się z Evulką...

  • Papużka

    12 December 2015, 07:50

    Widzę, że wrezzcie czytający zaczeli doceniać jakość twojrj twórczości... ciszy mnie to. :)

    Niezmiennie

  • Breath...

    25 November 2015, 20:46

    :)

  • LadyDi

    6 October 2015, 13:17

    Brawo!!! idealne jak na jeden oddech

  • nicola-57

    5 October 2015, 13:56

    Bdb