Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spacer w chmurach

Filigranowe motyle
odrywają się od ziemi

szelestem drżącym
lekko unoszą się w powietrzu

i znosi je wiatr
ciepłym powiewem lata

widzi je staruszka
siedząca w ogrodzie

dookoła różowe piwonie
i pąsowe róże

margarytki,dalie,cynie
słoneczniki pnące ku górze

i nagle ujrzała
siebie sprzed lat

w błękitnej sukience
biegła na spotkanie

z daleka widziała
te same dłonie

głos dobrze znany
uśmiech jedyny

czekał na białym
znajomym moście

by ją zabrać
na ostatni spacer

w chmurach...
https://youtu.be/tDPpex1wvOc

65 490 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących