Menu
Gildia Pióra na Patronite

Figlarnie trawę trącasz...

...

Figlarnie trawę trącasz słońce

kolorem przesytu...

ptakami w locie lekko stąpasz

i rozrzucasz je niebem wśród szafirowych świtów...

promieniem ciepłym otulasz ziemię

i niosą się smykami nieba dźwięki nietrwałe zwiewne

błękitem przez zielenie...

przeplatasz się w powiewie drzew

kwiatów nabrzmiałych...

bzów krzyczących kolorem

wiatrem co ptaki przegania

niesiesz się w cieple majowych dni

półcieniami refleksami

bzami i żurawi klangorem...

Anita Steciuk

Jeśli podobają się Tobie moje wiersze, polub mnie na: https://m.facebook.com/anioldeszczu/?tsid=0.2529360534785805&source=result
:)

15 416 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!