Menu
Gildia Pióra na Patronite

Połoniny..

Falują lekkie zielenie i szarości.
Skrzydła motyli zmagają się z wiatrem.
Rude kwiaty odrosną silniejsze.
Brezenty nie zakryją całej połoniny.

Nocą na mlecznej drodze,
czerwony ukradkiem chciał zatrzymać czas.
Rozeszły się szlaki na rozstajnych drogach.

Szale przechylają się w lewą,
potem w prawą stronę.
Cierpliwa waga podejmie decyzję.
Motyle powrócą.

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • Wichura

    6 August 2010, 20:04

    Ech, połoniny, tam serce się rwie... +

  • awatar

    6 August 2010, 18:44

    Ładne są twoje połoniny, ładnie się barwią i kołyszą.pozdrawiam +