Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Nad Bałtykiem~~

Fala za falą mknie do brzegu
Pieniąc się białym bryz obłokiem
Spacer po plaży w letni czas
Przyjemność sprawia z każdym krokiem

Ślady na piasku w mig zabiera
Chłodzi przyjemnym swym dotykiem
Cofa się krzykiem mew psotliwych
To dzień relaksu nad Bałtykiem

W błękity zlewa się horyzont
Niebo się wplotło w morską dal
Słonko przygrzewa coraz mocniej
Malując srebrem brzegi fal

Krajobraz piękny jak z obrazka
Molo i statki hen w oddali
Cieszą tu wszystkich bez wyjątku
Jak byśmy zawsze byli mali.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    29 July 2013, 22:53

    Cieszy mnie bardzo że zaglądacie do mnie - dziękuję i pozdrawiam na dobranoc:)

  • annak

    29 July 2013, 17:00

    z przyjemnością Agnieszko przeczytałam :) podoba się :) pozdrawiam ciepło :)

  • krysta

    29 July 2013, 13:14

    Agnieszko piękny wiersz...przed oczami mam widok na morze..:))
    Pozdrawiam ciepło :)

  • Pechowa_

    29 July 2013, 12:46

    Piękne opisałaś... taki przyjemny dzień nad Bałykiem ;))

  • onejka

    29 July 2013, 11:59

    I ten szelest piasku pod stopami ! co za dźwięk !
    Ładny wakacyjnie uśmiechnięty wiersz :)

  • Queyk

    29 July 2013, 05:38

    w Twoich wierszach... to, jak w tym morzu... im głębiej, tym bardziej topi się człek w uśmiechu :D i dobrym nastroju...

  • wolnaenergia

    29 July 2013, 00:12

    Malowniczy krajobraz. Pozdrawiam.