Menu
Gildia Pióra na Patronite

Estoy czyli jestem

estoy inquieta
estoy preocupada
estoy cansada
To tylko stany, stany bywają przecież przejściowe
brzydota przeminie, zmieni się na ciut brzydszą
Serce wagi półśredniej
Gdy w tramwaju ukradkowe spojrzenia
Zmieniają się na machinalne gesty przekreślenia
najtańszym długopisem i najcieńszą kreską
to przecież przeminie...
stanie się trochę bardziej uporczywe
przed snem poczytam ''Lady Łazarz''
Lektura nieznośnie ciężka
Wszystkie biesy z przeszłości
zanikły...
Bym mogła na siebie spojrzeć
BEZwstydnie...

12 118 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!