Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekając na ciebie

tylko czasem
przebudzenie nabrzmiewa bólem
gdy jesteś o dotyk za daleko

i dłonie zagarniają poduszkę
by twój zapach raz jeszcze uchwycić
tak łatwiej się czeka

wiesz…
coraz trudniej przyzwyczaić
bicie serca do pustki

a ty znów…
nie powiedziałeś na dobranoc
o czym rano milczeć będziesz

mam nadzieję, że tym razem
czas rozłąki będzie krótki…

21 290 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Sylwia Friday

    29 November 2011, 20:50

    ja tak czekam i ktoś też tak czeka... zawsze wtulona w poduchę uronię choć jedna łzę i oddam cześć zmorze tęsknocie... tęsknota... ponoć najlepsza strona miłości:)

  • zugimihau

    23 November 2011, 23:07

    ' o dotyk za daleko" urzekło:)