Menu
Gildia Pióra na Patronite

Waga...:)

Elektryczne sprężynowe
do masy pomiaru.
Jedne ciężar ciała wskażą
lub wagę towaru.
Są sklepowe przemysłowe
lub też... dla wędkarzy.
Lecz nie znajdziesz chyba takiej
która... słowa waży.
Chyba że to waga która
drzemie w ludzkiej mowie.
Przemyślane słowa zmilczy
zanim je... wypowie.
Bierz słowa na szale mówią
nie myśląc o... wadze.
Raczej o mądrości w słowach
i ich równowadze.
Są wśród wielu wag i takie
co zwą się... zodiaki
które czasem służąc ludziom
znaczą życia szlaki.
Wyczytują z gwiazd na niebie
losu przeznaczenie.
Widzisz? Zwykłe słowo WAGA
różne ma... znaczenie.

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    9 October 2013, 02:16

    Dziękuję odwiedzającym moje skromne progi:)
    Odwzajemniam pozdrowienia oczywiście i buziam Wszystkich...

  • M44G

    8 October 2013, 13:02

    "Bądź odpowiedzialny za swoje słowa
    Bo nie słucha ich tylko jedna osoba
    Więc poważnie zacznij je traktować
    Bo nie wiesz jak ludzie będą na nie reagować
    Mogą one pomóc komuś
    Mogą go zdołować
    Mogą nawet zabić albo życie uratować."

    Pozdrowienia dla Agnieszki od WAGI

  • misiek45

    8 October 2013, 05:02

    Tak Aguś przyznam Ci rację październik to nasz czas -milutkiego dnia Ci życzę :)))

  • agniecha1383

    8 October 2013, 01:59

    Wzajemnie Agnieszko:)
    Zważ ze mamy te same imiona:)Mało! Jesteśmy październikowe choć... nie wagi:)

  • misiek45

    8 October 2013, 01:57

    Fajny wiersz Agnieszko i mądre przemyślenia,a ja zważając że to późna już pora życzę słodkich snów i wspaniałego dnia :)))