Menu
Gildia Pióra na Patronite

Egzamin nauczycieli

Egzamin nauczycieli

Zbyt często
To zsyp dla wykształconych
Ponad własna inteligencję
Co niosą kulawo
Kaganek oświaty

Niczym ostatnie z miotu
Łamagi szczenięta
Wodzone za nos
Przez związki jak straż wynajętą
Rzucając na stos ten etos

Unoszą się wzajem obywatelsko
Lecz rwą jej płótno
Bo wstaje z kolan na nogi
I hojnie rozdaje
Pospolita rzecz kaczystów
Z której drwili i nie głosowali

Oni spiżarnią komuny
Opcji sąsiedzko brukselskiej
Wychodzą na sygnał w wybory
By upaść na bruk przed szkołą
Na oczach odświętnie ubranej młodzieży

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • Naja

    6 April 2019, 21:47

    Minęły czasy kiedy nauczyciel był autorytetem. Ale to nie tylko wina nauczycieli...