Menu
Gildia Pióra na Patronite

Déjà vu - drugiej stronie słońca

echo winy
nie posprząta mieszkania
nie podleje kwiatów
nie przytuli ciepłem dłoni
do snu

samotny aromat
zaparzonej kawy
nie wskrzesi i nie posłodzi
pięknego dnia
- jutra

...

gdy uniesiesz powieki
...
wszystkie sny
o tobie obudź

drugim brzegiem
nie oddalaj mostów

gdyż tylko
pod bramą pięknych uczuć
zapraszają ogrody
kwiatami myśli
niepojętych
po ludzku
radością chwil
wszystkich początków
i końców
-------------------------
...widziałem na spacerze

https://youtu.be/60ItHLz5WEA

29 497 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!