Menu
Gildia Pióra na Patronite

ech!!!

ech! życie życie
kto za tobą nadąży
piękne i wyczekiwane
ech! życie życie
nie dasz się obłaskawić
trzeba z tobą
za bary się brać
ech! życie życie
nieraz potrafisz
znienacka zaskoczyć
trzeba uprawiać
z tobą zapasy
ech! życie życie
nie odpuścisz
trudne i harde
niczym dzikie rodeo
trzeba cię ujeżdżać
na rosłym byku
ech! życie życie
kruche i niezbyt
idealne kocham cię
kiedy na świat
patrzę nabieram
rozpędu potrafisz
być bardzo wredne
ech! życie życie
niezwykle piękne
czasem zauroczysz
ech! życie życie
nie dasz się uprosić
lubisz wywrócić
losy do góry nogami
ech! życie życie
potrafisz pokazać
język i rogi
w mig można
cię postradać
ech! życie życie
nic cię nie zastąpi
bo jesteś jedyne

93 436 wyświetleń
894 teksty
21 obserwujących
  • RozaR

    3 January 2022, 20:30

    Napisałem kiedyś niezwykle podobny tekst.

    Ach życie życie
    Za co ty mnie chłoszczesz
    Ach zycie życie
    Chociaż takeś jest
    To ty życie ech ty moje życie
    Nie opuszczaj nigdy mnie itp.

    • Victoria Angel

      4 January 2022, 10:11

      Może jeszcze kiedyś przyjdzie mi pomysł na napisanie czegoś więcej o życiu. :-) Miłego dnia.:-) Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze.

  • kukaczka

    3 January 2022, 12:06

    ..jakie to prozaicznie prawdziwe!
    ech! życie życie
    nic cię nie zastąpi
    bo jesteś jedyne

    JEDYNE!

    • Victoria Angel

      3 January 2022, 12:12

      Staram się, aby moje wiersze były oryginalnie prawdziwe. :-) Pozdrawiam. :-)

    • RozaR

      3 January 2022, 22:02

      A tu proszę - to już było i to wiele razy .