Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ech ten cebularz Lubelski

Choć niełatwo tu się żyje
ziemia bowiem niezbyt żyzna
mnie jej urok wciąż zachwyca
niechaj żyje Lubelszczyzna

Mamy produkt regionalny
który się wyróżnia smakiem
jest najlepszy na gorąco
posypany drobnym makiem

Jeśli zatem twoje drogi
tu przywiodą cię kolego
nie omieszkaj popróbować
Cebularza Lubelskiego

5546 wyświetleń
34 teksty
0 obserwujących
  • Agata Sobisz

    4 May 2023, 13:04

    Wspaniały produkt (na Podlasiu też je mamy - to mój smak dzieciństwa), wspaniały wiersz, bardzo fajnie oddaje sentyment do cebularza🙂