Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie dadzą sztuce być sztuką

Dziwni ludzie
nie dadzą być sztuką
tak po prostu
luźno

Ci ludzie
każą żyć
ale inaczej
tak jak nakazuje
muzyka
w dziwnym świecie
dziwni ludzie
w gorsecie kobiety
te niszczą
ranną kawę
powielając marnotę!
równo, pewnie z nocą
do roboty!
potem leżeć!
nie rozumiem dziwnych ludzi
w dziwnym świecie
to wbrew naturze, sztuce, etykiecie
życie przenikających mozajek

szufladują stare mordy
zgorzkniałe piractwa
płyty z dawnych lat
myślą, że przypomną

włosy powielają im na wietrze
dziwni ludzie
w dziwnym świecie

5142 wyświetlenia
56 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!