Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czerwona sukienka

Dziwne...
spotykam cię tylko między wierszami
a znam cię jakby na wylot
i aż mi wstyd
że zawsze, gdy ciebie przeczytam
kupuję kolejną sukienkę
i wieszam ją majestatycznie
w garderobie na parterze...
i nigdy nie zamykam drzwi
bo wiem, że zawsze przychodzisz nocą
przymierzasz, obracasz się, tańczysz,
jesteś szczęśliwa…
a rankiem piszesz niewinnie wierszem
że tej nocy w czerwonej sukience
było ci bardzo do twarzy…

Mojej ulubionej Poetce K :)

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Insomniaa

    3 December 2012, 20:09

    bez Cb ten portal nie byłby taki sam...
    wspaniałe...

  • 3 December 2012, 14:51

    Prześliczny :)

  • słoneczniki

    3 December 2012, 13:02

    Cudowny wiersz...

  • 3 December 2012, 10:48

    :)

  • skrobek

    3 December 2012, 10:39

    Oby więcej takich dedykacji :)

  • 3 December 2012, 10:25

    A myślałam, że skusi Cię ten mój zielony kapelusz :)))))

  • 3 December 2012, 09:44

    Piękne.
    Pozdrawiam. :)

  • marka

    3 December 2012, 09:22

    Gratulacje, wspaniały utwór. Normalnie jak scenariusz ze snu.

  • Gaia

    3 December 2012, 08:39

    Cudnie popełniony. Ten wiersz. I zabieram. :)