Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziwne

Dziwne, ale nigdy nie chciałem być tak blisko ciebie,
Dziwne, ale nigdy nie podejrzewałem o to siebie.
Dziwne, ale czas coś zmienił,
I wody mego oceanu spienił.
Dziwne, ale świat mnie popchnął w Twą stronę,
Bo nie chciał mnie wyrzucić jak starą oponę.
Dziwne, ale świat dał szanse nową,
Chyba za losu namową.
Dziwne, ale coś poczułem do Ciebie,
Coś co nakazuje zmienić siebie.
Dziwne, ale nowy kurs już obrałem,
I w nowe ubranie się przebrałem.
Dziwne, ale to chyba nie ja jestem,
Chyba opatrzoność mnie zmieniła.
Dziwne, ale pragnę tego,
Niczego innego, ani owego.
Dziwne, ale zmienie się dla Ciebie
I pewnie też dla siebie.
Ciekawe, czemu me serce ruszyłaś
I kamienną twierdzę zburzyłaś.
Ciekawe, czemu zbliżyć się pozwoliłaś,
Czyżby do mojej osoby się myliłaś?
Ciekawe, czemu chwili słabości nie przebaczyłaś,
A potem się do mnie przytuliłaś.

Dziwne, ale ciekawe.
Ciekawe, czemu dziwne.

1542 wyświetlenia
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!