Menu
Gildia Pióra na Patronite

o pewnej pani z drugiej strony ulicy (satyra)

dziwna była jejmościna
i wiedziała cała gmina
że na obiad cielak mały
znikał w brzuchu niemal cały
potem w lustro się patrzyła
czy zbyt dużo nie przytyła
lecz zwierciadło jest kłamliwe
pokazuje smukłą linię
więc do stołu znowu bieży
jadłem brzuszek chce ucieszyć
jednak tym przedobrzy przecież
lepiej usiąść na klozecie
tam opróżnić swoje sadło
kilogramów by część spadło

5441 wyświetleń
25 tekstów
13 obserwujących
  • Naja

    6 June 2014, 22:28

    Świetna satyra Xavier i jakże prawdziwa... :-)))

  • Xavier.

    6 June 2014, 20:20

    Ślicznie dziękuję za zatrzymanie się w moich progach..
    Udanego weekendu życzę;)

  • Czinka

    6 June 2014, 14:36

    lustereczko powiedz przecie,kto jest najpiękniejszy na świecie..*
    cóż,lusterka też kłamią a łakomstwo nie popłaca
    świetna satyra Xav

    pozdrawiam miło na popołudnie

  • krysta

    5 June 2014, 21:56

    ...myślę , że cielaczek niemały skoro fałdy zostały..;););)
    Pozdrawiam Xavier :)

  • marka

    5 June 2014, 21:53

    Życie jest udręką...

  • onejka

    5 June 2014, 21:30

    oj oj... ;)

  • 5 June 2014, 20:35

    A Ty tak o mnie ?

    :p Taki żarcik :)