Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaduma

Dziś w zadumie i milczeniu,
każdy człowiek pogrąża się.
Rozmyślając o wieczności,
o tym co było i co jest.

Podążając na cmentarz,
by bliskim świeczkę zapalić,
i jeden dzień w roku,
móc swój ślad u bliskiej osoby zostawić.

Pochylić się nad grobem,
tych co wiatr z tej ziemi już zdmuchną,
i połączyć,
się z bliską swemu sercu duszą.

17 018 wyświetleń
89 tekstów
2 obserwujących
  • Adnachiel

    1 November 2016, 10:43

    Ha ha, ładna bajeczka.
    Idź, idź, przetnij wstęgę bramy dla występujących do raju.

  • Adnachiel

    1 November 2016, 10:24

    Jeśli ktoś pisze prosto z serca, to jest to jak najbardziej wartościowy tekst.
    A ten z pewnością taki jest.
    Piękny.

    PS. bogu wszystkiego, każdy może pisać co mu się podobna, zajmij się swoim ogródkiem a nie czyimś podwórkiem.
    I nie pisz do mnie, bo nie mam dziś na Ciebie czasu.