Menu
Gildia Pióra na Patronite

I Komunia...

Dziś w dniu Twojego wielkiego Święta,
gdyś pełen obaw i onieśmielenia
mój drogi i kochany Synku
mam dla Ciebie najserdeczniejsze życzenia.

Niech Twoje serduszko pełne niewinności
sprawi że Bóg na zawsze w nim zagości,
zdrówka ,szczęścia na każdy dzień i ogrom miłości
krocz odważnie przez życie pełen wyrozumiałości.

By Twe serduszko było ciepłe i dla innych pełne wrażliwości
doceniaj każdą chwilę ,dla bliźnich wyrozumiałość miej,
bądź dobrym człowiekiem nie tylko w przyszłości
i niech los nie rozkłada cierni na drodze Twej.

Wiem że nie raz się potkniesz i będzie Ci źle
bezsilność opanuje Cię i będziesz chciał poddać się,
często policzek zabłyśnie spływającą smutku łzą,
a mrok będzie chciał zawładnąć czystą duszą Twą.

Lecz pamiętaj że Cię kocham Synku nad życie
i nie pozwolę by zło atakowało Cię skrycie,
już zawsze będę dobrym aniołem stróżem Twoim,
bo jesteś cząsteczką mnie i szczęściem moim .

Ja za każdym razem gdy będziesz upadał
podam Ci swoją ojcowską pomocną dłoń,
otrę delikatnie policzki z łez bezsilności
i nie pozwolę by Cię wciągnęła odmętów toń .

Gdy Twoje serce niewinne i z radością Boga witasz,
ja dumny i wzruszony patrzę jak rozkwitasz.
To dzięki Tobie staram się być również dla innych lepszy,
wiem co to miłość ojcowska i za to jestem Ci wdzięczny.

Dziękuję Bogu że dał mi Ciebie i nie jesteśmy już sami,
za wszystkie piękne chwile i wspomnienia które są za nami,
wiem że jeszcze piękniejsze w przyszłości będą nam dane,
a ja?...ja zrobię wszystko by były one dla Ciebie
niezapomniane .

Dedykowane Synkowiღ
Rafał S.
~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
13.05.2018

10 921 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
  • Victoria Angel

    22 May 2022, 16:27

    Jednak Jesteś szczęściarzem, fajnie gratuluję. :-)))

  • Infinite Gentleman Night

    6 September 2020, 07:59

    Bardzo Ci dziękuję Kasiu za chwilę wzruszenia wywołane tym wierszem , niestety inaczej nie mogłem wtedy wyrazić ile dla mnie znaczy synek ,choć bardzo tego chciałem ...

    od kati75
  • kati75

    2 September 2020, 21:12

    Piękne, aż się wzruszyłam...

  • Infinite Gentleman Night

    31 May 2018, 09:21

    Bardzo Ci dziękuję Giulietko za pełne słowa pełne zrozumienia i ciepła ,nie pragnę dla mojego synka niczego innego .Pozdrawiam i jak najwięcej szczęśliwych chwil życzę :)

  • giulietka

    29 May 2018, 04:57

    To niesamowite, gdy rodzic potrafi wejść z całą swoją miłością i wrażliwością w delikatność i majestat tego wielkiego dla dziecka dnia.
    Tobie Rafale udało się uchwycić ten blask ukryty między bielą alby a cichością ołtarza dziecięcego serca.
    Życzę Tobie i synkowi wielu wspaniałych przeżyć w białym tygodniu i nie tylko!;)