Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Dziś na spacerze w lesie
Spotkałam panią Jesień.
Ogromną miała chętkę
Na babską pogawędkę.
Ruszyłyśmy więc lasem
Przystając sobie czasem.
Opowieść snuje ona,
Ja trochę zamyślona,
Czasami uśmiechnięta,
Jej słowa chcę pamiętać.
Rozprawia tak ciekawie,
Jak byśmy gdzieś przy kawie
Siedziały przy stoliku
A nie szły wzdłuż kamyków
Leżących koło drogi...

Uwaga! Patrz pod nogi!

Chcesz wiedzieć o czym mowa?
I o czym ta rozmowa?
I też masz czasem chętkę
Na babską pogawędkę?

To nie siedź ciągle w domu
Nie czytaj gazet tomów
Idźże na spacer po lesie,
Może też spotkasz Jesień...

/Joanna/

27.09.2011

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    5 October 2011, 08:33

    Bardzo dziękuję Marku. Jest mi bardzo miło, że tak odbierasz moje wiersze.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Nutka67

    28 September 2011, 22:53

    Dziękuję Piotrze.
    Czasami ten romantyzm strasznie boli, ale... chyba lubię tak żyć. Tak nie całkiem realnie.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • marka

    28 September 2011, 10:36

    Romantyczna kobietka z Ciebie.
    Piękny zbiór słów.

  • Nutka67

    28 September 2011, 08:12

    Niczego, co jest napisane pod moimi wierszami nie uważam za zaśmiecania.
    Dzięki, że do mnie zaglądacie.
    Joasiu, zdrowiej, wszystko nabierze kolorów, kiedy przegonisz grypę.
    Agnieszko dziękuję, cieszę się, że przypadł Ci do gustu.
    Pozdrawiam Wszystkich czytających.

  • agniecha1383

    28 September 2011, 07:32

    przyjemnie czyta się ten wiersz-aż chciałoby się na spacer wyjść też tak poplotkować...:) pozdrawiam:)

  • czarnulkaa

    27 September 2011, 23:30

    na grypę najlepsze łóżeczko na depresję taki wiersz ;) ja to uważam, żer jesienna depresja to tylko jakiś wymysł... cieszę się jesienią, jak każdą inną pora roku... gdyby którejś zabrakło wszystko straciłoby sens ;)

  • Nutka67

    27 September 2011, 22:13

    Dziękuję bardzo, cała przyjemność po mojej stronie.

  • czarnulkaa

    27 September 2011, 22:10

    tak szybko dotarła przyjemność;) nie moja wina tylko Twoja ;)

  • Nutka67

    27 September 2011, 22:07

    Dziękuję, jak miło tak szybko zobaczyć opinię.
    Pozdrawiam.

  • czarnulkaa

    27 September 2011, 22:05

    przyjemność...;)