Menu
Gildia Pióra na Patronite

OIOM

Dziś myślę i czuję inaczej,
choć okna i drzwi zatrzaśnięte
z uśmiechem wspominam
nasze spacery
i światło w oknach
gdy serce było zmarznięte

I choć już inny rytm
dniom wyznaczony
i żal za utraconym czasem
i łzom już płynąć nie pozwalam...

zostawiam tutaj jak pod ściana płaczu
kartkę złożoną
tak bez oddechu w zamyśleniu
przyjmuję twą obojętność

i choć w pamięci zostaje
tak mocny uścisk dłoni
co wyrwać mnie zdołał
z nie godności...

kim jestem
by nadzieję chować
gdy gwiazdy zgaszone
bez litości...

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    16 May 2018, 08:44

    niech te wszystkie dni zabierze czas a zostawi uśmiech :-))))))i spokój w sercu Iwonuś ściskam i zostawiam kawę i uśmiech:-))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • dark smurf

    5 May 2018, 23:40

    wczoraj wiedziałem co napisać.. a dziś mi się zapomniało ;p
    ale podoba mi się:)

  • I.Anna

    5 May 2018, 13:36

    Dziękuję za odwiedziny yestem.
    To prawda, że smutne chwile są obecne w życiu i one dosyć mocno wbijają się w serce, ale też z czasem słabnie to obezwładniające odczucie niemocy.
    Nowy dzień przynosi zawsze w darze słońce, nawet jeżeli chmury je przysłaniają, to ono jest na swoim miejscu zawsze... pomimo, że tego czasem nie dostrzegamy albo ignorujemy.

    Radosnego dnia :)
    Pozdrawiam

  • 4 May 2018, 22:44

    Smutne, ale piękne...
    Jutro wstanie dzień, wiesz?
    Dobranoc. :))