Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podwójne myśli

Dzisiejszym błękitem nieba
Otulasz niczym najlżejszy koc
Biała chmura na horyzoncie
Skrzydło Aniołów przypomina
Utuleniem szarości
mojego dzisiejszego dnia
Zaokienny widok poza
Obdartymi i nagimi gałęziami

Przymykam oczy
i myślę o innym niebie
A przecież jedynym
Twoje nocne kroki na ulicy
Echem w mojej głowie
Tam ponad błękitem nadal
Świecą gwiazdy
choć dzień okrywa ich mrokiem
W nas tyle tajemnic
Co tylko obdzierają
Z jasności nasze dni
Myślami dotykam twojej dłoni
Wpatrując się w własną dłoń
Tęsknoty zdają się szeptać
Z powietrzem przenika
Czułość i pragnienie
Nieznanego człowieka

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    18 December 2017, 09:14

    Witaj Iwonuś mam straszne zaległości tutaj hhah;)miło to słyszeć dziękuję uściski;)

  • I.Anna

    18 December 2017, 09:12

    Brakowało Ciebie kati, tęskniłam. Witaj promyczku, dobrze Cie znowu tu spotkać:)

  • kati75

    18 December 2017, 09:11

    cudowny wiersz pełen najprawdziwszych emocji ..miłego dnia Iwonko;)

  • 14 December 2017, 00:01

    Znów piękne.
    Dobranoc. :))