Menu
Gildia Pióra na Patronite

...
Dzisiejszy krzyk żurawia...
serce i duszę wypełnia
nie łap go... nie zatrzymuj w locie
nie łam mu serca...
jego lotu amfilada
serpentyny jakże kreśli kręte
tylko on roztrwania lotu ciszę
dróg własnych ornamentem...
wróci gdy czas nadejdzie
zatańczy... pola obudzi mrozem jeszcze srebrne... jeszcze senne...
i poszybuje wolny... i piękny
niebem poprzez przestworze...
zaczekaj... poszuka wiosny
zaczekaj... przekrzyczy ciszę
skowronki wrócę... słońce i ciepłe myśli...
wiosna wróci z żurawi krzykiem....
Anita Steciuk

Fb anioł deszczu blog literacki Anity Steciuk

15 401 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!