Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc odkurzonych smutków

Teksty z obrazami - Noc odkurzonych smutków - exsilentio
Noc odkurzonych smutków - exsilentio

Dzisiejszej nocy zabrakło gwiazd.
Zagubiona cisza kręciła się w kółko.
Odkurzył je bezsenny blask miast.
Zostawił puste podwórko.

Północ nic nie przyniosła tym razem,
Nawet wspomnień starych.
Nie miała śmiałości podnieść twarzy.
Smętny więzień pod ciężarem kary.

Nie jestem tą nocą, pamiętasz?
Nie jestem wydartą z notesu stroną.
Powoli stygnie opuszczona ręka,
Już nawet rany nie bolą.

W końcu Morfeusz, miłosierny kat,
Układa głowę i rozluźnia ciało.
Jedna tylko noc, a tyle w niej lat.
Jeden tylko sen, a gwiazd w nim tak mało.

Quid Quidem

41 487 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!