Menu
Gildia Pióra na Patronite

Magia listów...

Seneka 18

Seneka 18

Dzisiaj przeglądam twoje listy do mnie tęsknotą serca napisane.
Przypalone brzegi kartek jakby z innej epoki pochodzące.
Zasuszone płatki róż i innych kwiatów o nazwach mi nieznanych.
I zapachy…do dziś dnia takie przyjemne, magiczne, kojące.

Usta twoje odciśnięte między płatkami róż…takie namiętne, moich ust głodne.
I mnóstwo wielokropków, które najbardziej lubię bo budzą moją wyobraźnię.
Kwiaty rysowane czerwonym długopisem, gdzie niegdzie serduszka dorodne.
Literki równe, zdecydowane, zaokrąglone i bardzo wyraźne.

Nawet nie wgłębiając się w treść tak wiele w nich magii odnajduję.
Tyle piękna duszy i całą wrażliwość twoją w nich dostrzegam czytając.
Pewnie nawet nie wiesz, jak twoje słowo „kocham”nadal mnie czaruje.
Upajam się, więc literkami, płatkami siedząc przy oknie i na twój powrót czekając.

To pomaga mi przetrwać, kiedy ciebie nie ma przy mnie chwilowo.
Pozwala mi ciebie czuć i chłonąć piękno, mimo, że ciebie nie dotykam.
Poprzez pieszczotę zasuszonych płatków, ust odbitych rozmawiam z tobą wesoło.
A gdy wracasz chowam listy szybciutko w kuferku i na kłódkę go zamykam…

189 976 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Myffa90

    22 September 2010, 15:27

    Faktycznie cudowny...

    ...magia Twoich wierszy...

  • Bogdan Z

    22 September 2010, 15:15

    kapitalne ...pozostałe poczytam później :) pozdrawiam ...ach ten czas ....tak go mało :(

  • marka

    20 September 2010, 21:17

    Jeden z piękniejszych obrazów...
    Listy to uczucia.
    Pozdrawiam

  • Piłkareczka*

    18 September 2010, 20:18

    Zgadzam się z tytułem ;) +

  • Jadzia_poem

    18 September 2010, 12:59

    Chciałabym dostać list o takiej treści...

  • motylek96

    18 September 2010, 08:57

    Też mam schowane listy...Nieraz czytam wracam wspomnieniami.Ukryta jest w nich magia tamtych dni