Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drobne gesty...

Dzisiaj ofiarowałem ukochanej różę uroczą.
Tak bez okazji, bez okoliczności.
Bo przez ścieżki życia ze mną kroczy.
W malowanej ciepłymi barwami miłości.

Tak ważne w życiu są drobne gesty uczuć gorących.
Cegiełki, które je tak cudnie okraszają.
Wywołują uśmiech na buzi radosny.
Nic nie zabierają a tak wiele piękna sobą dają.

Nawet, gdy problemów nigdy dość.
I trudno jest żyć czasami.
Zawsze można sprawić przyjemność.
Osobie, którą kochamy.

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • giulietka

    16 September 2010, 06:56

    Ostatni wers jest jak niegasnący promyk radości na pochmurnym zazwyczaj niebie ludzkiego istnienia.

    Pozostaję nie zmiennie zachwycna ciepłem i światłem Twojej duszy zaklętym w słowa...