Menu
Gildia Pióra na Patronite

WESOŁYCH ŚWIĄT

Dzisiaj wiersza nie umieszczę.
Rymu nie ułożę.
Tradycyjnie... jak co roku
życzenia Wam złożę.

Niech Wam Bozia błogosławi .
Anioły pilnują.
W dni deszczowe wzejdzie słońce
tęczę namalują.

Niczym rzeka szczęście płynie
w sercach nie korytem.
W każdym z domów pachnie chlebem
pszenicą i... żytem.

W gronie bliskich miłość kwitnie
niczym... kwiaty latem.
Człowiekowi człowiek będzie
nie wrogiem a bratem.

Tak by biednym jak zamożnym
nie brakło pieniędzy.
By... nie było wreszcie ludzi
którzy żyją w nędzy.

By marzenia się ziściły wszystkim
bez... wyjątku.
Nawet jeśli przyjdzie czasem
zacząć... od początku.

Zdrowia jak i wszelkiej pomyślności
prezentów na gwiazdkę.
Choćby miałyby być tylko skromne
małą ich... namiastkę.

Wszystkim bez wyjątku życzę:
zdrowych spokojnych Świąt Wigilijnych
w gronie rodziny jak i w towarzystwie
strojnej choinki...

55 132 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • krysta

    24 December 2014, 09:52

    Dziękuję Agnieszko i wzajemnie Radosnych Świąt!