Menu
Gildia Pióra na Patronite

o umieraniu

dzisiaj wiem że wypiec chleb
to przyłożyć usta do rozgrzanego
czoła
a na człowieka czeka się
przed domem
by nigdy nie zajrzał
do pustego okna

moje oczy zgasły już w twoich
kiedy więc przyjdziesz
znajdź mnie w geście dłoni
którym otwierasz drzwi

tam nadal będę twoja
byś przeniósł mnie przez próg

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • funeralofheart

    30 December 2015, 18:17

    Piękne.

  • fyrfle

    25 September 2015, 13:57

    Klasa.

  • Kamil Borkowski

    20 September 2015, 13:45

    Knieyu, dzięki za opinię i miłe słowa, ale moje bazgroły nie są poezją :) Tym bardziej nie są artyzmem, prędzej artretyzmem ;)

    Dziękuję Wam za wizytę. Pozdrawiam ciepło.

  • SzaraCma

    20 September 2015, 00:20

    Kompletnie mnie urzekło, poruszyło...

  • nicola-57

    19 September 2015, 19:03

    hmm..., db. Za.

  • jedna_łza

    19 September 2015, 18:33

    Bardzo ładny :) zatrzymał mnie :)Pozdrawiam:)