Menu
Gildia Pióra na Patronite

Święta

Dzisiaj usłyszałam ładną piosenkę
Piosenkę o poprzednich świętach, kiedy to ktoś się zakochał
Wyjął z serce z klatki żeber
I powiedział, że on to pod choinką to tylko ciebie chciałby znaleźć

Widzisz, mój Jezu
Takie masz święto
Coroczne urodziny, cztery tygodnie oczekiwania
Cztery zdmuchnięte świeczki
Mały bobasek z dobrą matką na sianie
Pasterze śpiewają, bydlęta klękają
Cud, że nie zginął z zimna

Jezus miał żyć wiecznie
Zdmuchiwać świeczki z okazji dwutysięcznych urodzin

Jezus żyje wiecznie
Dzisiaj śpiewamy ładne piosenki na jego cześć
O naszym smutku i niespełnionych miłościach

Dzisiaj usłyszałam ładną piosenkę
Dzwonią dzwonki
Dzyń dzyń dzyń
Zabiliśmy małego Jezuska.

11 833 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!