Menu
Gildia Pióra na Patronite

:)

Dzisiaj uplotłaś sobie dwa fikuśne warkocze
i stałaś się dziewczyną jak za dawnych lat
czym jeszcze miła pragniesz mnie zaskoczyć ?
czy tak jak wtedy poruszysz mój nieśmiały świat ?

A ty kładziesz drżący palec na moich ustach i mówisz:
teraz cichutko miły, dzieci śpią…niech zagrają dreszcze
i tak jak wtedy na łące, wśród ciszy…mnie rozbierz
i muskaj mnie nieśmiało ustami od stóp aż do piersi…

Pieść mnie miły szalenie, tak nieporadnie i tak dziko
zatrać się w dotyku kształtów ciała dziewczęcego
niech twoje oczy jeszcze raz, tak jak wtedy zabłysną
i przywołają najpiękniejszy zachód słońca ówczesnego…

Spraw by moje ciało napięło się tak jak struna gitary
wydobądź dreszcz, który spłoszy senne ptaki i motyle
i rozczesz palcami moje włosy, zieleni oczu ciekawy
i odnajdź w nich swoje niebo…choć na króciutką chwilę…

A gdy nacieszysz się dziewczyną z tamtych lat niewinnych
wrócimy na ziemię jak ptaki wracają do swoich gniazd
pogasimy wszystkie światła w pokojach dziecinnych
a nazajutrz…któż to wie…może zadziwię cię jeszcze raz…

190 732 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    14 April 2012, 07:42

    Oj Małgosiu ważne, że jesteś, że choć na chwilę zatrzymał Cię mój wiersz...

  • 12 April 2012, 20:49

    To taki soft-sweet-erotyś ;-) Się bardzo podoba...

  • Seneka 18

    11 April 2012, 19:21

    To pewnie dlatego, że staram się nie rzucać w oczy :).A ostatnie moje wiersze były smutne, szare, melancholijne...a mamy przecież wiosnę :).

  • Archangel_Marco

    11 April 2012, 17:06

    Dlatego żałuję, że rzadko trafiam na te wiersze. Warto było to przeczytać.

  • obito

    11 April 2012, 17:04

    Dawno Cię nie czytałem Gerardzie. Miło, że się przypomniałeś tym wierszem. Jak zawsze czuję się uczucie.
    Pozdrawiam:)

  • Archangel_Marco

    11 April 2012, 16:31

    Piękny, uroczy i uczuciowy... ach, na ciemność... wzruszyłem się zdecydowanie pozytywnie... to dobrze..