Menu
Gildia Pióra na Patronite

mgła

dzisiaj stałam się mgłą
jestem lekka…
unoszą mnie mijający ludzie
w przeźroczysty obłok się zamieniam…

dzisiaj jestem krucha
utrzymać w pionie się staram
byle pociąg gwałtownie nie hamował
bo rozsypie mnie…

dzisiaj ocieram się o RoZpacz…
trudniej mi uciekać
i rano…
i teraz…

niepewność ożywa we mnie
takie są widać Reguły
odważyłam się wyciągnąć myśli z letargu -
im wbrew…

teraz płacę cenę sobą…
zamówienie złożyłam
z pytaniem o dostępność
z odroczoną płatnością…

19.12.2019

33 802 wyświetlenia
282 teksty
28 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!